Selecteer een pagina

Exploitatiebegroting

Met een prognose worden de toekomstige resultaten van de onderneming ingeschat.

Bijvoorbeeld welk gevolg een investering heeft op de omzet of welk gevolg een reeds doorgevoerde bezuinigingsmaatregel heeft op de nieuw te maken kosten.

Bij een prognose worden eerst de te maken kosten ruim ingeschat en daarna vergeleken met de te verwachten omzet. Ook worden de kosten vergeleken met de gemiddelde kosten voor een vergelijkbaar bedrijf in uw branche.

Afschrijvingen

Huisvestingskosten

Personeelskosten

Vervoerkosten

Verkoopkosten

Onderhoud inventaris

Samen met Administratiekantoor ICTadmin kunt u zo’n prognose opstellen. Neem contact op.

Bij het beschrijven van deze kostenposten gaan we uit van zowel positieve als negatieve scenario’s. Zo kan men een plan te schetsen voor als het goed gaat, maar ook voor wanneer het niet zo goed gaat.

De basis is de prijsstelling keer het aantal waarvan u minimaal moet omzetten om break even te spelen in het slechtste geval. In het positieve scenario wordt de verwachting omschreven.

Let er daarbij op dat het wel een realistisch en haalbaar verhaal blijft. Het is bijvoorbeeld onrealistisch dat een omzet met tientallen procenten stijgt. Dan is het een teken dat er mogelijk kosten niet evenredig zijn opgeschaald. Het is dus zaak om alle aspecten goed in de gaten te houden.

Copyright ICT Admin © 2023. All Rights Reserved.